Sortowanie
Źródło opisu
Katalog biblioteki
(71)
Forma i typ
Książki
(71)
Publikacje fachowe
(39)
Publikacje dydaktyczne
(30)
Publikacje naukowe
(8)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Literatura fachowa
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Dostępność
dostępne
(52)
wypożyczone
(19)
Placówka
Wypożyczalnia dla dorosłych
(3)
Wypożyczalnia dla dzieci i młodzieży
(1)
Czytelnia
(67)
Autor
Ślusarska Barbara
(3)
Ambroziak Marcin
(2)
Bręborowicz Grzegorz H
(2)
Ciupińska Magdalena
(2)
Grenda Ryszard
(2)
Iwanow Krystyna
(2)
Kawalec Wanda
(2)
Kunachowicz Hanna
(2)
Kózka Maria
(2)
Majda Anna
(2)
Nadolna Irena
(2)
Przygoda Beata
(2)
Przylipiak Andrzej
(2)
Walden-Gałuszko Krystyna de (1935- )
(2)
Wolańczyk Tomasz
(2)
Zarzycka Danuta
(2)
Ziółkowska Helena
(2)
Andres Janusz (1953- )
(1)
Arendarczyk Marta
(1)
Augustowska-Kruszyńska Kinga
(1)
Bac Aneta
(1)
Baj Tomasz
(1)
Baran-Osak Bogusława
(1)
Batorowicz Beata
(1)
Bednarek Anna (pielęgniarstwo pediatryczne)
(1)
Białobrzeska Beata
(1)
Biernasiuk Anna
(1)
Bodys-Cupak Iwona
(1)
Bonek Robert
(1)
Borkowski Andrzej (1942- )
(1)
Borowski Jerzy
(1)
Buciński Adam
(1)
Błecha Krzysztof
(1)
Chrabota Urszula
(1)
Chruściel Paweł (kardiolog)
(1)
Chrząszczewska Anna
(1)
Chwała Cezary
(1)
Ciałkowska-Rysz Aleksandra
(1)
Cudak Edyta Katarzyna
(1)
Cywińska-Wasilewska Grażyna
(1)
Czernicki Jan
(1)
Dorian Paul
(1)
Dyaczyńska-Herman Anna (1933- )
(1)
Dyk Danuta
(1)
Dziechciaż Małgorzata
(1)
Dębska-Ślizień Alicja
(1)
Fibak Jan
(1)
Friedman Andrzej
(1)
Frisch Herbert
(1)
Fąfara Iwona
(1)
Garstka Jerzy (1930- )
(1)
Gaszyński Wojciech
(1)
Gaworska-Krzemińska Aleksandra
(1)
Gałęcka Mirosława
(1)
Grzegorczyk Agnieszka (farmacja)
(1)
Grzymała-Moszczyńska Halina (1948- )
(1)
Gutysz-Wojnicka Aleksandra
(1)
Gwardys Antoni
(1)
Harmsen Gertraud
(1)
Hermann Tadeusz Władysław (1937- )
(1)
Herrmann Frank
(1)
Jaczewski Andrzej
(1)
Janas-Kozik Małgorzata
(1)
Janas-Kozik Małgorzata (1959- )
(1)
Jarosz Ewa
(1)
Jarosz-Chobot Przemysława (1957- )
(1)
Jarząb Barbara (1952- )
(1)
Jurek Joanna Michalina
(1)
Kamińska Alicja
(1)
Kamiński Bogdan
(1)
Kaptacz Anna
(1)
Kaszuba Dorota
(1)
Kinalski Ryszard
(1)
Klamczyńska Maria
(1)
Kobyłecka Wanda
(1)
Kocka Katarzyna
(1)
Kopcych Bożena Ewa
(1)
Korona-Głowniak Izabela
(1)
Kowalińska Joanna
(1)
Kowara Michał
(1)
Kołodziej Przemysław
(1)
Kołodziejczak Anna
(1)
Kołodziejczak Anna Maria
(1)
Kołodziejczyk Anna
(1)
Kołłajtis-Dołowy Anna
(1)
Krajewska-Kułak Elżbieta
(1)
Krauss Hanna
(1)
Krukowska Jolanta
(1)
Krzemiński Marek
(1)
Kubić-Filiks Beata
(1)
Kulis Aleksandra
(1)
Kuś Marian
(1)
Kwak Magdalena
(1)
Kwolek Andrzej
(1)
Kwolek Andrzej (1942- )
(1)
Kübler Andrzej
(1)
Kędziora-Kornatowska Kornelia (1962- )
(1)
Kłapa Zofia
(1)
Laflamme David (1982- )
(1)
Lamer-Zarawska Eliza
(1)
Rok wydania
2020 - 2025
(31)
2010 - 2019
(38)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(45)
1989-2000
(3)
1901-2000
(2)
Kraj wydania
Polska
(71)
Język
polski
(71)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(25)
Lekarze
(9)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(7)
Fizjoterapeuci
(5)
Kosmetolodzy
(5)
Studenci
(5)
Psycholodzy
(3)
Dermatolodzy
(2)
Dietetycy
(2)
Kosmetyczki i kosmetycy
(2)
Neurolodzy
(2)
Pedagodzy
(2)
Pediatrzy
(2)
Asystenci osób niepełnosprawnych
(1)
Diabetolodzy
(1)
Farmaceuci
(1)
Gastroenterolodzy
(1)
Interniści
(1)
Kardiolodzy
(1)
Lekarze rodzinni
(1)
Logopedzi
(1)
Nauczyciele
(1)
Onkolodzy
(1)
Pacjenci
(1)
Pielęgniarki
(1)
Pielęgniarze
(1)
Psychiatrzy
(1)
Ratownicy medyczni
(1)
Terapeuci zajęciowi
(1)
Trenerzy personalni
(1)
Temat
Pielęgniarstwo
(14)
Diagnostyka medyczna
(7)
Leczenie
(6)
Chorzy
(5)
Jelita
(5)
Opieka pielęgniarska
(5)
Skóra (anatomia)
(5)
Chirurgia
(4)
Dzieci
(4)
Endoskopia
(4)
Kosmetologia
(4)
Kosmetyki
(4)
Odżywianie
(4)
Opieka nad pacjentem
(4)
Otyłość
(4)
Rehabilitacja medyczna
(4)
Żołądek
(4)
Żywność
(4)
Alergia
(3)
Brzuch
(3)
Choroby ludzi
(3)
Dietetyka
(3)
Flora bakteryjna jelit
(3)
Klatka piersiowa
(3)
Kosmetyka
(3)
Młodzież
(3)
Opieka paliatywna
(3)
Pediatria
(3)
Pielęgniarstwo opieki paliatywnej
(3)
Pielęgniarstwo społeczne
(3)
Podręczniki akademickie
(3)
Przetaczanie krwi
(3)
Psychiatria dzieci i młodzieży
(3)
Rany
(3)
Transplantacja
(3)
Układ krążenia
(3)
Układ nerwowy
(3)
Zaburzenia psychiczne
(3)
Zakażenia szpitalne
(3)
Anoreksja
(2)
Aromaterapia
(2)
Arteterapia
(2)
Autyzm
(2)
Chirurgia dziecięca
(2)
Chirurgia onkologiczna
(2)
Chirurgia plastyczna
(2)
Choroba Parkinsona
(2)
Choroby nerek
(2)
Choroby serca
(2)
Choroby tarczycy
(2)
Choroby układu krążenia
(2)
Choroby układu nerwowego
(2)
Choroby układu pokarmowego
(2)
Cukrzyca
(2)
Dermatologia
(2)
Dystrofia mięśniowa Duchenne'a
(2)
Dziecko
(2)
Dziecko z niepełnosprawnością
(2)
Edukacja prozdrowotna
(2)
Endokrynologia
(2)
Etyka zawodowa
(2)
Eutanazja
(2)
Fizjologia człowieka
(2)
Fizykoterapia
(2)
Grzybica
(2)
Hirsutyzm
(2)
Immunologia
(2)
Jakość życia
(2)
Kardiologia
(2)
Kręgosłup
(2)
Lasery
(2)
Leczenie bólu
(2)
Leczenie dietą
(2)
Medycyna estetyczna
(2)
Mózg
(2)
Narząd ruchu
(2)
Nerki
(2)
Nowotwór
(2)
Odbyt
(2)
Odmrożenie
(2)
Olejki eteryczne
(2)
Opatrunki
(2)
Otrzewna
(2)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(2)
Podręczniki
(2)
Położnictwo
(2)
Profilaktyka zdrowotna
(2)
Promieniowanie jonizujące
(2)
Przepuklina brzuszna
(2)
Przełyk
(2)
Psychiatria
(2)
Radioterapia
(2)
Rak piersi
(2)
Rozpuszczalniki
(2)
Scyntygrafia
(2)
Serce
(2)
Starość
(2)
Starzenie się
(2)
Stopa
(2)
Stwardnienie rozsiane
(2)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Podręcznik
(35)
Opracowanie
(10)
Praca zbiorowa
(8)
Podręczniki
(3)
Poradnik
(3)
Kompendia i repetytoria
(2)
Podręczniki akademickie
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Tablice i wzory
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(50)
Psychologia
(6)
Biologia
(2)
Edukacja i pedagogika
(1)
Filozofia i etyka
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Kulinaria
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
71 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka Pedagogika, dydaktyka i promocja zdrowia obejmuje zagadnienia z pedagogiki, dydaktyki i promocji zdrowia, przedstawione w trzech odrębnych rozdziałach. Każda z sekcji głównych jest podzielona na podrozdziały, w których treści merytoryczne nawiązują do kształcenia medycznego i w zakresie nauk o zdrowiu. Książka skonstruowana jest w sposób bardzo przemyślany. Treści zostały dobrane odpowiednio do efektów uczenia się na kierunkach medycznych. Każdy rozdział kończy zestaw pytań kontrolnych, które będą przydatne w utrwalaniu wiadomości. Publikacja adresowana jest przede wszystkim do studentów wszystkich kierunków studiów medycznych, a także do studentów studiów humanistycznych, uczestników studiów doktoranckich, osób prowadzących działalność dydaktyczno-wychowawczą oraz biorących udział w kształceniu podyplomowym kadr medycznych jako wsparcie merytoryczne doskonalenia umiejętności prowadzenia zajęć dydaktycznych w czasie szkoleń zawodowych i indywidualnego coachingu. Treści zawarte w książce mogą znaleźć zastosowanie w nauczaniu wybranych przedmiotów, takich jak np. pedagogika, pedagogika zdrowia, promocja zdrowia, edukacja terapeutyczna, edukacja zdrowotna, dydaktyka ogólna, dydaktyka medyczna oraz metodyka nauczania pierwszej pomocy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 616 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka dla osób, które: nie są zadowolone z wyglądu swojego ciała, czują negatywne emocje w stosunku do jedzenia, boją się wielu produktów i są zagubione w gąszczu informacji na temat tego, co można, a czego nie można jeść, zajadają emocje, traktują odżywianie zero-jedynkowo: albo są na ścisłej diecie albo mają okres „dyspensy”, podejmowały wiele prób odchudzania, ale stale dopadał je efekt jojo, mają trudność w zmianie swoich nawyków żywieniowych na lepsze. Publikacja dedykowana jest również dietetykom i studentom dietetyki, którzy chcą zgłębić swoją wiedzę z zakresu psychodietetyki oraz poznać ciekawostki i narzędzia, mogące ułatwić im pracę z pacjentami z zaburzoną relacją z jedzeniem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 66/69 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Książka
W koszyku
Współczesna dietoterapia / redakcja naukowa Ewa Lange, Dariusz Włodarek. - Wydanie 2. rozszerzone i uaktualnione. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2023. - XV, [1], 597, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Publikacja o nowym tytule „Współczesna dietoterapia” to nowa odsłona książki „Dietoterapia”, która cieszy się niesłabnącą popularnością, zarówno wśród studentów kierunków żywieniowych i dietetycznych, jak i innych osób, których kształcenie związane jest z naukami o zdrowiu oraz studentów studiów podyplomowych związanych z poradnictwem dietetycznym. Postęp prac badawczych związanych z dietoprofilaktyką, interwencją dietetyczną w różnych stanach chorobowych, jak i modyfikacją zarówno zaleceń diagnostycznych, jak i standardów opieki w poszczególnych dietozależnych stanach patologicznych i jednostkach chorobowych spowodował potrzebę aktualizacji publikacji.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(W Gabinecie Lekarza Specjalisty. Choroby reumatyczne ; 2019/3)
1. Choroba zwyrodnieniowa stawów w XXI wieku – patogeneza, podział, rozpoznawanie, zasady leczenia - Maria Majdan; 2. Choroba zwyrodnieniowa stawów rąk – obraz kliniczny, leczenie - Bożena Targońska-Stępniak; 3. Skuteczność i bezpieczeństwo leczenia bólu w chorobie zwyrodnieniowej stawów paracetamolem, niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi i opioidami - Jolanta Parada-Turska; 4. Przydatność i bezpieczeństwo objawowych, wolno działających leków (SYSADOA) w leczeniu choroby zwyrodnieniowej stawów - Radosław Jeleniewicz; 5. Rola ortopedy w leczeniu choroby zwyrodnieniowej – kiedy interweniować? - Tomasz Blicharski, Mirosław Jabłoński; 6. Choroba zwyrodnieniowa stawów u młodych osób - Maria Majdan, Andrzej Majdan. [G]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Publikacja Olejki eteryczne w profilaktyce i leczeniu chorób infekcyjnych została przygotowana pod redakcją prof. dr hab. n. farm. Anny Malm wspólnie z zespołem specjalistów z zakresu analizy fitochemicznej, mikrobiologii, wirusologii, mykologii i parazytologii, a także klinicystów stosujących olejki i ich składniki w praktyce lekarskiej. Stanowi pierwszą w Polsce pozycję, która obejmuje aspekt zarówno teoretyczny, jak i praktyczny (kliniczny) olejków eterycznych w zakresie chorób infekcyjnych. W publikacji zostały przedstawione znane i tradycyjnie stosowane olejki eteryczne, nowoczesne metody ich otrzymywania, ilościowa i jakościowa analiza fitochemiczna głównych składników, a także wyniki badań prowadzonych nad ich aktywnością przeciwdrobnoustrojową i możliwością jej skutecznego wykorzystania w praktyce lekarskiej i stomatologicznej. Szeroko omówiono także właściwości przeciwdrobnoustrojowe olejków eterycznych (w tym przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, przeciwwirusowe oraz przeciwpasożytnicze). Publikacja stanowi cenne źródło wiedzy dla farmaceutów i lekarzy, ale także jest przeznaczona dla studentów zarówno kierunku lekarskiego, jak i lekarsko-dentystycznego, którzy chcieliby poszerzyć wiedzę zdobywaną na studiach ? zwłaszcza w dobie zainteresowania przetworami i produktami leczniczymi roślinnymi. [bonito.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
„Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności: Skala marnowania żywności Konsekwencje marnowania żywności Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania Warunki przechowywania żywności – wskazówki dla konsumenta Sposoby ograniczania marnowania żywności Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny [opis wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej